Kisapuiston stadion lehdistötiedote 7.6.2018

KISAPUISTON STADION ETENEE

Kisapuiston stadionhanke on edennyt tarkennettuun toteutussuunnitelmaan. Suunnittelua on viety eteenpäin hyvässä yhteistyössä kaupungin virkamiesten ja museon edustajien kanssa. Suunnitelmissa on pidetty huolta, että ratkaisu soveltuu ainutlaatuiseen kartanomiljööseen.

Hankkeen tavoitteena on toteuttaa Lahden Kisapuiston alueelle n. 5500 katsojaa palveleva stadion oheistiloineen. Toteutuessaan Kisapuiston Stadion on FC Lahden europelistandardit (kat 3) täyttävä kotikenttä ja näkyvä osa Ranta-Kartanon kehittyvää kaupunkialuetta.

Eri käyttäjäryhmiä palveleva keskus

Kisapuiston Stadion ja sen lähialue palvelee monenlaisen liikunnan ja kulttuurin sekä eri urheilulajien edustajia, mikä otetaan ja on jo otettu huomioon puitteiden suunnittelussa. Esimerkiksi eri käyttäjäryhmien yhteisen työpajan tuloksena rakentui Kisapuiston Stadionin bränditarina ja ilme. Kisapuiston Stadionin logo ilmentää eri käyttäjäryhmiä, yhdessä tekemistä sekä kuvaa Kisapuistoa liikunnan keskuksena.

Hanke kasvanut – muutokset lisäävät käyttömahdollisuuksia

Kisapuiston Stadionin uusissa suunnitelmissa on kiinnitetty huomiota UEFA:n tiukentuneisiin vaatimuksiin, käyttömukavuuteen sekä tilojen ympärivuotiseen käyttöön. Stadionille on tulossa aiempaa enemmän lämmintä tilaa, mikä mahdollistaa ympärivuotisen käytön sekä palvelee pelien aikana vieraita tasapuolisesti. Tilakokonaisuus on kasvanut 380 m2:llä (11 %). UEFA:n säännösten mukaisesti Kisapuiston Stadionista rakennetaan kategoria 3:n mukainen stadion, jossa voidaan pelata Eurooppa-liigan pelejä. UEFA:n HatTrick-rahoitus edellyttää myös, että stadionille rakennetaan päätykatsomot.

Hankkeen kustannusarvio on 10,4 miljoonaa euroa. Alkuperäisen hankesuunnitelman kustannustason 7,125 M€ mukaan ulkopuolisen rahoituksen tarve on 2 850 000 euroa. Hankkeelle edellytettiin 40 % ulkopuolista rahoitusosuutta, joka tullaan kattamaan Opetus- ja kulttuuriministeriön tuella, Suomen Palloliiton (UEFA) HatTrick-rahoituksella, mainos- ja sponsoripaikkojen myynnillä sekä joukkorahoituksella. Käynnissä on myös muita rahoitusneuvotteluita.Näillä kaikilla toimilla arvioidaan saavan kasaan yli 3 M€.

Aikataulu ja luvut

Rakennuslupaa haetaan syksyllä 2018, minkä jälkeen aloitetaan hankkeen kilpailutukset. Lopullisen investointipäätöksen odotetaan valmistuvan vuoden loppuun mennessä, jolloin työt voivat käynnistyä keväällä 2019 ja Kisapuiston Stadion on valmiina vuoden 2020 keväällä.

Kisapuiston Stadion lyhyesti

  • Katsomopaikkoja yhteensä 5499. Pääkatsomossa 2119 istuinta, joista 341 vip, päätykatsomoissa (2) 1680 istuma/seisoma -paikkaa + aurinkokatsomossa 1700 istumapaikkaa.
  • Koko laajuus: 3814 m2+ tekniikkatiloja 628 m2
  • Valmistuu UEFA:n määriteltyyn 3 kategoriaan
  • Rakennuslupaa haetaan 9/2018, valmistuminen 3/2020
  • Arkkitehtisuunnitelmat on toteuttanut Arkkitehtipalvelu Oy
  • Kisapuiston Stadionin ilmeen on suunnitellut Mainostoimisto Ilme

Vuoden 1952 olympialaistenkin tapahtuma-areenana toiminut Lahden Kisapuisto on perinteikäs kaupunkilaisten liikunta- ja urheilupaikka. Kisapuistolla on kansallista arvoa tyylinsä ja historiansa takia. Kisapuiston Stadion on kaikkien paikka. Se on kaupungin sykkivä sydän ja unohtumattomien tapahtumien näyttämö. Stadion on lahtelaisen liikunnan olohuone, jossa sekä ammattiurheilija, juniori että harrastaja pääsee nauttimaan toimivista tiloista, hienoista puitteista ja hyvistä palveluista kaupungin parhaalla sijainnilla.

Lisätietoja:

Spatium Toimitilat Oy
Toimitusjohtaja Jouni Kanervo
jouni.kanervo@spatium.fi
044 716 1638

Kuvat: Arkkitehtipalvelu Oy
Logo: Mainostoimisto Ilme