Spatiumin palvelupäällikkö Marjo Aaltonen on kiinteistöalan konkari

Yli kymmenen vuotta erilaisissa kiinteistöalan tehtävissä toiminut Spatium Toimitilojen palvelupäällikkö Marjo Aaltonen on monitoimiosaaja, joka pitää langat käsissään niin taloushallintoon kuin ympäristöasioihin liittyen.

Syskuussa 2019 Spatium Toimitiloille tullessaan Marjo tunsi kiinteistöalaa jo monelta kantilta. Ensimmäiset pari vuotta hän hoiti Spatiumilla toimitilapäällikön tehtäviä ja syksyllä 2021 hän hyppäsi palvelupäällikön penkille.

Ennen Spatium Toimitilojen joukkueeseen liittymistä Marjo ehti kartuttaa työkokemustaan useissa erilaisissa kiinteistöalaan liittyvissä tehtävissä. Vuonna 2010 hän aloitti yrittäjänä ja suoritti kiinteistösihteerin ammattitutkinnon. Viitisen vuotta Marjo vastasi yrityksensä asiakkaina olleiden taloyhtiöiden kiinteistökirjanpidosta ja teki avustavia isännöitsijän töitä. Isännöitsijän ammattitutkinnon suoritettuaan Marjo siirtyi VVO:lle vuokrataloisännöitsijäksi, kunnes uudet haasteet odottivat Realia Isännöinnin palveluksessa.

– Realia Isännöinnillä vastuullani oli taloyhtiöiden isännöintitöiden lisäksi suurasiakkaiden vuokratalokohteita. Ennen Spatiumille tuloani työskentelin myös Realia Managementissa, jossa vedin Vakuutusyhtiö Ilmarisen asiakkuudesta vastannutta ylläpidon tiimiä. Työkokemusta olen kartuttanut lisäksi vakuutusyhtiössä, pankissa sekä vähittäiskaupan ja taloushallinnon tehtävissä.

Millainen sitten on Spatium Toimitilojen palvelupäällikön tyypillinen työpäivä ja mitä kaikkea Marjon toimenkuvaan kuuluu?

– Työpäiväni ovat hyvin vaihtelevia ja monipuolisia, mutta päivittäisiin rutiineihini sisältyy muun muassa kiinteistöjemme jätehuoltoasioiden hoitamista, avaintilauksia, laskujen tarkistusta, vuokralaisten laskutuksien ohjeistamista – ja vaikkapa Spatiumin kotisivujen päivittämistä. Vastuullani on myös kaikkien Spatiumin omistamien kiinteistöjen energianseuranta sekä Ekokompassi-ympäristösertifikaattimme hallinnointi.  Lisäksi koostan kvartaaliraportteja ja osallistun myös muihin taloushallinnon tehtäviin. Minun kauttani hoituvat myös Spatiumin Lahdessa ja Nastolassa sijaitsevien sauna- ja kokoustilojen vuokraukseen liittyvät toimet.

Mikä on parasta nykyisessä palvelupäällikön työssäsi ja mikä haastavinta?

–Palvelupäällikön työ on vaihtelevaa ja aina oppii jotain uutta. Asiakasyhteistyö sekä yhteydenpito muihin yhteistyökumppaneihin tuo oman antoisan lisänsä myös tähän nykyiseen työnkuvaani. Haasteita työn kulkuun tuo se, että kaikki asiat eivät hoidu hetkessä – pitää oppia sietämään keskeneräisyyttä, summaa Marjo.

Entäs sitten työajan ulkopuolella?

Vapaa-ajalla Marjon voi nähdä ulkoilemassa koiransa kanssa tai jumppaamassa bailatinotunnilla, jonne hän innostui lähtemään vuosien tauon jälkeen. Ja mikäpä paremmin irrottaa ajatukset työasioista, kuin ystävien näkeminen ja hassut tempaukset kaveriporukalla!

Marjon yhteystiedot